קולוניאליזם, היא תופעה של השתלטות מעצמות על אזורים מסויימם בעיקר באסיה, באפריקה ובאמריקה. למרות שהסגנון עיצוב של הקולוניה האנגלית, הקולוני הצרפתית, הקולוניה הספרדית והקולוניה השוודית והסגנון הג'ורג'יאני וכן, גם אמריקה הקוליניאלית, שהפכה לדומיננטית ביותר משום התקופה המתמשכת של השליטה הבריטית באמריקה הפכה אותו לאחד הסגנונות הכי נפוצים במאה ה-19, והיא מופיעה בבתים, כנסיות ובנייני ממשלה – שהרבה מהם עדיין קיימים היום.
כאמור, בתים קולוניאליים הם לרוב בני שתיים-שלוש קומות. המרחב המשותף, המטבח, הסלון, המטבח, חלל מיועד לאכילה (לפעמים המטבח ולפעמים הסלון), לרוב ממוקם בקומה הראשונה של הבית, עם חדרי שינה בקומה השנייה והשלישית. לרוב, נבנה עם דגש על סימטריה. מאפיין נוסף שניתן לראות בתכנון ועיצוב פנים קולוניאלי הוא התקנה של אח אחת או שתיים - הסיבה לזה היא שוב – סימטריה לאותה סימטריה יש גם את היתרונות והחסרונות שלה:
יתרונות:
חסרונות:
בעוד שיש הרבה מאפיינים שונים של אדריכלות קולוניאלית, יש המון סגנונות של ניואנסים אזוריים שהם מה שמוגדר בעיקר על הרמה של הכלים הזמינים והטכנולוגיות שהיו בעבר. בעוד שתכנון ועיצוב פנים קולוניאלי בבריטניה החדשה נבנו לרוב עם עץ, אנשים שגרו באזור לונג-איילנד ובגבעת הדסון, בנו אותם עם לבנים ואבן. מהסיבה הזאת, הסגנון הקולוניאלי הוא לגמרי ורסטילי, מה שעושה אותו לבחירה פופולרית עבור הרבה אמריקאים בחיפוש אחר תכנון בתי יוקרה שיהיו יותר יומיומיים בסגנון העיצובי שלהם, אבל עדיין גדולים ומרווחים. למרות שבתים קולוניאליים עדיין בעלי מאפיינים ספציפיים ששווה לבדוק עם יותר פרטים.
תכנון ועיצוב בתים קולוניאליים באמריקה הוא בסך הכל פשוט, סימטרי ומלבני. בדרך כלל יש שתיים או שלוש קומות, מה שעושה את זה במונחים ישראלים אידיאלי לתכנון בתי יוקרה ובתים גדולים. מהסיבה הזאת, המדרגות הן מאפיין ממש עמיד בנוכחות שלו בעולם והם לרוב מיוצרות מעץ. בדיוק כמוהמדרגות, דלת הכניסה בתכנון ועיצוב פנים קולוניאלית, היא במרכז לרוב וכן, לרוב נפתחת מול גרם המדרגות. לירן בן איבגי, מתכננת ומעצבת אדריכלים שהשלימה עשרות פרוייקטים מתחילתם ועד סופם, תשמח להביא את החלום שלכם מהדמיון אל המציאות. התקשרו עוד היום! לירן בעלת ניסיון בתכנון ועיצוב פנטאהואז יוקרתי, תכנון בתי יוקרה וכן – תכנון ועיצוב פנים קולוניאי.